Kuinka pitää huolta kuivuneista hiuksista? Muutama vinkki hiuksista pitäville

Vaalennetut tai värjätyt hiukset vaativat tietynlaista hoitoa – Tiedän, koska olen itse värjännyt hiuksiani säännöllisesti muutamien vuosien ajan. Vaihdan usein väriä, sävyä ja merkkiä. Jos tämä ei olisi mahdollista päivittäisessä hiusten huollossa, saattaisin sanoa heippä omille hiuksilleni ja vaihtaisin peruukkiin. 🙂

Kuinka palauttaa hiusten luonnollinen pH-tasapaino?

Olitko ajatellut, että hiusten värjääminen paljon mainostetulla hiusvärillä, joka (oletettavasti) sisältää paljon öljyjä ja ravinteita, on tarpeeksi? No, olet väärässä. On aivan sama minkä tahansa hiusvärin valitsetkaan, se tulee aina muuttamaan hiustesi normaalia pH-tasapainoa, ja tästä syystä on erittäin tärkeää palauttaa hiusten normaali pH-tasapaino. Kuinka tämä tehdään?

Happamuuden tasapainotus värjäyksen jälkeen voidaan tehdä muutamalla eri tavalla; liitettynä hiusväriin, hoitoaine (jonka me yleensä heitämme pois), käyttämällä erillistä hiushuuhteita värjätyille hiuksille tai itsetehtyjä huuhteita. Henkilökohtaisesti suosittelen hiushuuhdetta, jossa on viinietikkaa, hibiscusta, sitrusmehua, esimerkiksi limestä. Voit käyttää huuhdetta värjätyille hiuksille heti värjäyksen jälkeen, mutta suosittelen vakaasti, että käytä niitä myös värjäyksien välissä (minun tapauksessani vähintään kerran viikossa).

Kuinka pidän huolta värjätyistä hiuksista?

Vaikkakaan hiusten usein peseminen ei olisikaan niin tärkeää (itse pesen kolmen päivän välein), siihen käytettävillä tuotteilla on merkitystä. Värjätyt hiukset vaativat erityistä huolenpitoa, joten käytä hellävaraisia tuotteita, ilman vahvoja pesuaineita, kaikkein parhaimmissa on kamomillauutetta. Suosittelen myös lasten shampoita, joiden pohja on luonnollinen ja ainesosat ovat hellävaraisia. Käytän niitä, sillä oletan shampoolta ainoastaan pesutehoa ja käytän ravitsevat ainesosat erikseen.

Saatat myös haluta kokeilla CWC metodia, joka on hoitoaine-shampoo-hoitoaine-shampoo. Miksi? CWC on metodi, jossa keskitytään oikeanlaiseen suojaukseen hiuksille ennen värin perua, joten ennen kun pesemme hiukset, laitamme hoitoaineen (tähän parasta sellainen jossa on silikonia), sitten pese hiukset pehmeällä shampoolla ja laita uudelleen hyvää, laadukasta hoitoainetta tai hiusnaamio joka on tarkoitettu värjätyille hiuksille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *