Millä tavoin meidän tulisi pitää huoli hiuksistamme?

Jokainen hiustyyppi vaatii omanlaista huolenpitoaan. Vääränlaisten tuotteiden käyttäminen saattaa huonontaa hiusten kuntoa ja aiheuttaa hiustenlähtöä, kuivumista ja kaksihaaraisia. Tämän lisäksi heikkokuntoiset hiukset eivät kestä niin hyvin kemiallista ja mekaanista käsittelyä, aurinkoa ja saasteita, jolloin ne voivat mennä erittäin huonoon kuntoon niin, ettei auta muu kuin leikkaaminen. Hiustenhoitotuotteet tulisi valita sen mukaan mikä on hiustyyppi ja mitkä ovat niiden tarpeet. Miten sen voisi tehdä?

Ennen kuin menet kemistille, sinun tulee tietää dermatologit sekä hiusstailistit ovat listanneet muutaman tyyppisiä hiuksia.

Normaalit hiukset on se, mitä haluamme. Usein niitä kutsutaan terveiksi hiuksiksi. Hiuksesi ovat normaalit kun pesutiheys on 2-3 päivän välein ja hiukset ovat kevyet, pehmeät ja joustavat. Latvoissa ei ole kaksihaaraisia, pinta on pehmeä ja hiukset ovat luonnollisesti kiiltävät.

Rasvaiset hiukset ovat hankalat huolenpidettävät. Sinun tarvitsee pestä hiuksesi joka päivä huuhdellaksesi pinnalta rasvan joka saattaa imeä itseensä pölyä ja likaa. Rasvaiset hiukset johtuvat talirauhasten huonosta toiminnasta. Kun siis käyt dermatologilla tai kampaajalla, kysy tähän erityisesti tarkoitettuja shampoita ja hoitoaineita.

Kuivat hiukset näyttävät puhtailta ja hyväkuntoisilta. Mutta tosi asiassa ne ovat mattamaiset, hauraat ja ohuet. Niistä tulee helposti sähköiset ja niissä ei ole suojakerrosta, koska ne kärsivät kosteuden puutteesta ja katkeilevat helposti.

Sekahiukset ovat yhdistelmä rasvaista (juurista) ja kuivia (latvat) hiuksia. Näitä on hankala hoitaa, sillä sinun tarvitsee valita tuotteet jotka rajoittavat talin tuotantoa mutta kuitenkin kosteuttavat hiuksia.

Hilseilevät hiukset ovat hyvin epäesteettiset, ja päästäksesi eroon ongelmasta, saatat joutua hankkimaan tähän erityisesti tarkoitettuja tuotteita kampaajalta tai dermatologilta. Hilsettä kertyy koska talirauhaset eivät toimi oikein bakteerien tai sienen vuoksi.

Värjätyt ja vahingoittuneet hiukset kaipaavat kosteutusta, sillä ne ovat kuivat, hauraat sekä niissä on kaksihaaraisia. Auenneet hiussuomut altistuvat saasteille, joka pahentaa hiusten tilannetta.

Onneksi kaikille näille hiustyypeille on olemassa oikeat tuotteet. Tarvitset: shampoon, hoitoaineen, seerumin ja voiteen tai öljyn. Tuotteiden ei tulisi sisältää: parabeeneja, väriaineita, SLS, silikooneja tai muita aineita jotka voivat tukkia talirauhaset, aiheuttaa ärsytystä tai voivat aiheuttaa latvojen kuivumista. Hiuksillesi hyväksi ovat kasvi- ja yrttiuutteet, mineraalit ja kosmeettiset öljyt. Kaikkein tehokkaimpia ovat: nokkonen, kamomilla, sinkki, argan öljy, aloe vera, takiainen tai teelehtiuute. Yhtä tärkeää on myös tapa jolla pidät hiuksistasi huolta. Hiusten pesun aikana voit rentouttavasti hieroa päätäsi ja shampoon huuhteluun käytä viileää vettä. Heti hoitoaineen laittamisen jälkeen laita päähän muovinen hattu tai pyyhe vahvistaaksesi ravinteiden imeytymistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *