Alkoholi on hiustesi pahin vihollinen

On olemassa monia tuotteita joilla on hyvä vaikutus päänahkaan, mutta samanaikaisesti on myös monia tuotteita jotka vahingoittavat hiussoluja. Tämä johdattaakin meidät siihen, että alkoholi vahingoittaa hiuksiasi todella paljon. Kuivattaako alkoholi todella hiuksia? Alkoholi on pahin kuivuuden aiheuttaja. Vähäinen kosteuden määrä johtaa huonoon kosteustasapainoon soluissa ja se aiheuttaa kuivuutta sekä haurautta.

Huomattavasti mattahiukset, kiillon puuttuminen ja kaksihaaraiset päät ovat suurimmat ongelmat niillä hiuksilla jotka käyttävät alkoholia eivätkä kosteuta kehoa tarpeeksi paljon. Ammattilaiset varoittavat alkoholin käytöstä, että se saattaa aiheuttaa tilanteen, jossa ravitsevat ainesosat huuhtoutuvat pois ja se vaikuttaa hiusten kuntoon. Ilman oikeanlaisia vitamiineja (erityisesti B-vitamiinit, mutta myös A,C ja E vitamiinit) tai ravitsevia ainesosia (biotiini, sinkki, pantoeenihappo, foolihappo) hiukset menettävät luontaisen kiiltonsa ja niistä tulee kuivat, hauraat ja ohuet. Näiden ainesosien matalat pitoisuudet vaikuttavat hiusten paksuuteen ja laatuun.

Vitamiinien ja muiden puute voidaan kuitenkin palauttaa lisäämällä niiden käyttöä, mutta myös tällä tavoin saadut ‘rakennuselementit’ huuhtoutuvat alkoholin mukana pois. Näiden ravitsevien ainesosien puutetta tietysti seuraa hiusten lähteminen. Hiuksemme ovat enimmikseen tiamiinia, joka on B-vitamiini, ja sen puute voi vaikuttaa hiusten ulkonäköön.

Hiusten kuntoon vaikuttaa myös maksa, vaikkakin kaikki eivät sitä tiedä. Kuten yleisesti tiedetään, maksan pahin vihollinen on alkoholi. Heikko keho puhdistuu myrkyistä ja metaboliitit voivat auttaa paljonkin hiusten kuntoon. Alkoholin huonot vaikutukset näkyvät hiuksissa ainoastaan silloin, kun käytämme sitä liikaa. Sinun ei tarvitse jättää satunnaista lasillista viiniä tai olutta pois illalliselta. Mutta alkoholin vastuullinen käyttäminen vaikuttaa hiustesi kuntoon ja ulkonäköön. Hyvänä pitämisen pohja on eliminoida huonosti vaikuttavat asiat pois, ja alkoholi on yksi näistä huonoista asioista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *