Finnit – katso ihoasi tarkemmin ja näe mistä ne tulevat

Monet ihmiset kärsivät finneistä, jotka eivät ole ainoastaan ärsyttäviä ja vaikeita eroon päästäviä, vaan ne saattavat myös edistää ihon rappeutumista. On monia tapoja taistella finnejä vastaan, mutta toimivatko ne tavat vai eivät, riippuvat oikeasta ongelmadiagnoosista. Kuinka löytää huonon ihon aiheuttaja? Sinun tulee vain vilkaista… Kasvojasi!

Vaikka syitä on monia miksi finnejä ilmestyy, kuten huono ruokavalio, elämäntavat, stressi tai ulkoiset tekijät (esim. ilmasto, saasteet), meidän tulee silti muistaa, että jokaiselle aiheuttajalle on omat paikansa mihin akne ilmestyy. Meidän kasvomme ovat kuin kartta, josta löydämme kaiken tarpeellisen tiedon ongelmaan liittyen. Mikä on ongelman syy ja mitä meidän tulisi tehdä sen eteen?

Alue numero 1 – otsa ja hiusraja

Otsan alueella sekä hiusrajalla oleva akne on ongelma yleensä fyysisesti aktiivisilla henkilöillä. Sanotaan, että mikä tahansa aktiivisuus on terveellistä, mutta jos et pidä huolta hygieniastasi, saatat kohdata tämän ongelman. Hien pyyhkiminen otsalta pyyhkeellä treenin aikana, hikipannat otsalla tai lippa saattaa aiheuttaa otsa-aknea. Ja kaikki tämä siksi, että kun me teemme näitä asioita, me siirrämme bakteereita pyyhkien otsaa pitkin ja koskettamalla. Sinun tulisi vähentää pyyhkimistä kun kasvosi ovat hikiset, ja välttääksesi ärsytystä, sinun tulisi pestä iho säännöllisesti ja käyttää kuorintaa.

Alue numero 2 – leuka

Finnit leuassa ovat ehkä kaikkein yleisin ongelma, ja se johtuu… stressistä ja huonosta ruokavaliosta. Voimia vievä työ, ajanpuute, ikuisessa kiireessä eläminen, huono ruokavalio ja korkeat sokeriarvot ja hiilihydraatit ruokavaliossa yleensä ongelman lähde. Punaiset ja kutiavat finnit tällä alueella voidaan eliminoida hidastamalla vauhtia, tiputtamalla stressitasoa ja vaihtamalla ruokavaliota hiukan terveellisemmäksi, ja sisältämään täysjyvätuotteita.

Alue numero 3 – T-alue

Mystinen T-alue käytännössä kasvoistamme nenä, keskiosa otsasta ja leuan keksiosa. Tällä alueella olevat finnit tulevat pääsääntöisesti ulkoisista tekijöistä – saasteet, ilmasto. T-alue akne on on kemiallinen reaktio talinerityksestä sekä ilmassa olevista myrkyistä. Saatat kokea helpottavaksi tekijäksi kasvojen puhdistamisen syväpuhdistavilla aineilla ja kasvoharjoilla (myös elektroniset).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *