Hiustenhoito talvella. Kuinka pitää huoli hiuksista hiihtolomalla?

Hiuksille haitallisinta aikaa on kylmä talvi. Matalat lämpötilat, pakkanen, hyytävä tuuli ja kosteus ympärillä. Kaikki nämä vaikuttavat siihen, että hiukset ovat alttiimpia vahingoittumiselle. Niin kauan kun nautimme talvi-illoista kotona tilanne ei ole niin paha. Mutta mitäs jos tykkäämme olla aktiivisia talvella? Pitäisikö meidän luopua hiihto reissuista, ettemme vahingoita hiuksia? Kuinka pitää hiuksista huoli talvella?

Hiustenhoito talvella eroaa huomattavasti perinteisestä. Esittelemme muutaman perussäännön hiusten suojaamiseksi talviurheilun puitteissa. Nämä keinot suojaavat hiuksia mekaanisilta vaurioilta, jotka sattuvat epäsuotuisissa olosuhteissa rinteissä. Nämä säännöt ovat muistamisen arvoisia, jotta et vahingoita hiuksia hiihtoreissulla.

1. Valitse oikeanlainen hiustyyli rinteeseen!

Laskettelussa et tarvitse täydellisiä kiharoita. Sinulla on paksu lakki tai kypärä päässä, joten kampaa hiukset niin, että ne on mahdollisimman mukavasti itsesi kannalta. Kaikkein parasta olisi piilottaa kaikki hiukset lakin tai kypärän alle, koska tällä tavoin vältyt mekaanisilta vaurioilta ja erotat hiukset haittatekijöistä (kuten tuuli, lumi, pakkanen, aurinko). Hyvä hiustyyli on palmikko tai ranskanletit, näin hiuksesi ovat yhdessä ja tiukasti. Voit vaihtoehtoisesti laittaa ne takin tai kaulaliinan alle piiloon.

Joka päiväisessä käytössä vältät hiustuotteita, jotka sisältävät silikonia, sillä silikoni saattaa latistaa hiuksia. Vaikkakin tämä taktiikka toimii normaalissa hiustenhoidossa, niin talviurheilussa on vaara, että hiukset hankautuvat (esim. lakin alla) toisiaan vasten, ne menevät takkuun, niihin kohdistuu vetoa jne. Hiukset tarvitsevat suojaavan kerroksen silikoniseerumia. Kokeile tuotetta, jossa on kevyttä silikonia, joka ei tee hiuksista rasvaisia, mutta takaa sileät hiukset ja suojaa vahingoittumiselta.

Fyysisen suorituksen aikana päänahka hikoilee ja hiukset rasvoittuvat nopeammin. Päivän päätteeksi, kun tulet rinteestä pois ja kun otat lakin pois, huomaat litteät, rasvaiset ja sekaiset hiukset, jotka pitää pestä. Talvilomalla hiuksia tarvitsee pestä useammin, joten käytä tuotteita, jotka eivät pese pois kaikkia ravitsevia aineita.

4. Kosteuta hiukset hiusnaamiolla tai hoitoaineella!

Usein rasvaiset hiukset ovat myös kuivat tuulen, pakkasen ja lumesta heijastuvan auringon takia ja ne tarvitsevat oikeanlaista hoitoa. Käytä hyviä ravitsevia ja kosteuttavia tuotteita latistuneille hiuksille. Illalla pitkän päivän jälkeen laita kosteuttava hiusnaamio, hoitoaine tai öljy ja anna tuotteen vaikuttaa hieman pidempään kuin normaalisti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *