Retinol – Yleisimmät virheet ihmevitamiinien käytössä

Retinol, perinteisessä muodossa oleva A-vitamiini. Yleisesti käytetty vitamiini ikääntyneen ihon ja onglemaihon hoidossa. Sitä pidetään tehokkaana ryppyjä, sävyeroja ja aknea vastaan. Valitettavasti liian usein tämä vitamiini jää kuitenkin kaappiin, koska se aiheuttaa väsymystä ensimmäisen viikon ajan. Pystyykö retinolia käyttämään ilman sivuvaikutusta?

Retinolin seerumi on ihmeellinen aine, jota monet naiset käyttävät vähentääkseen ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä ja yhä enemmät käyttävät sitä vaikeisiin iho-ongelmiin. A-vitamiinin hyvät vaikutukset ovat laajalti tunnettuja. Retinol on todella tehokas ainesosa, mutta sen väitetään olevan myös haitallista ja aiheuttavan ihon kuivumista ja ihoärsytystä. Yleisin syy näihin on retinolin väärä käyttö.

KUINKA KÄYTTÄÄ RETINOLIA?

Yhdistä retinol oikeanlaisiin tuotteisiin

A-vitamiini on todella ainutlaatuinen ainesosa, joka ei sovellu yhteen kaikkien kanssa. Useat ainesosat eivät reagoi retinolin ominaisuuksien kanssa, mutta muutama ainesosa yhdistettynä retinoliin saattaa aiheuttaa ärsytystä. Retinolia käytettäessä, tulee välttää muita tuotteita jotka sisältävät vahvoja aknenhoitoaineita kuten salisyylihappoa tai tuotteita jotka sisältävät alfahydroksihappoa. Ei ole suositeltavaa yhdistää retinolia bentsoyyliperoksidin kanssa.

Älä käytä pelkästään retinolia

Yleisin ongelma on, että retinolia käytetään ilman tukituotteita. Se on erittäin vahva aine, mutta sitä ei tule käyttää yksistään. Retinol ei ole yleismaailmallinen kosmetiikkatuote kaikkiin iho-ongelmiin. Täydellinen yhdistelmä on retinol ja kosteusvoide. Kunnollinen kosteutus kuivalle tai herkälle iholle voi huomattavasti vähentää ihon ärsytystä ja vahvistaa retinolin vaikutusta.

Käytä retinolia pieniä määriä

Skin irritation at the beginning of treatment with retinol is a quite normal thing, but you should never use strong and highly concentrated form of it. If during treatment your skin looks like it has been sunburnt, then it means that you used to much of it. Right proportion is a key, also in an application of the product. Too high concentration or too large amount of a pure vitamin A can cause local redness and feeling of exfoliation of epidermis.

Kun aloitat retinolin käytön, on täysin normaalia, että ihosi ärsyyntyy. Älä käytä retinolia liian vahvana seoksena tai liian paljon. Mikäli hoidon aikana iho alkaa näyttämään auringon polttamalta, olet käyttänyt ainetta liikaa. Oikea määrä on avain onnistumiseen. Liian suurelle alueelle tai liian paljon A-vitamiinia voi aiheuttaa ihon punoitusta ja kuoriutumista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *